Waarom specialisatie en uitbesteden zo nuttig zijn • Quatroo
Vroeger was iedereen zelfvoorzienend, maar toen kwam specialisatie. Specialisatie zorgt voor efficiëntie. Je kunt je boekhouding en nog veel meer uitbesteden.
21404
post-template-default,single,single-post,postid-21404,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Quatroo-specialisatie-en-uitbesteden2

Waarom specialisatie en uitbesteden zo nuttig zijn

Heel vroeger leefden wij op aarde autarkisch. Dat betekent letterlijk “zelfvoorzienend” en houdt in dat iedereen voor z’n eigen levensonderhoud zorgt. Langzamerhand kwam specialisatie op, waarbij iedereen doet waar hij of zij goed in is. Veel efficiënter. Tegenwoordig sluipt het autarkische er nog wel eens in. We bedoelen niet dat iedereen nu Albert Heijn moestuintjes heeft, maar dat iedereen altijd alles zelf wil doen. Wat is nu echt het nut van specialisatie?

 

Specialisatie zorgt voor efficiëntie

We kunnen het eigenlijk heel simpel zeggen: door je te specialiseren in iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent, kun je beter worden in je vak. En hoe beter je in iets bent, des te sneller kun je het doen. Je specialiseert je in iets waar je hart ligt, waar je aanleg voor hebt en waar je energie van krijgt. Als je niet doet waar je blij van wordt of goed in bent, zul je nooit maximaal efficiënt werken. Maar specialisatie geeft je dus de kans om beter te worden in je vak en op die manier zo efficiënt mogelijk te werken.

 

Boekhouding uitbesteden

Een voorbeeldje… doe jij je eigen boekhouding? Eerlijk – het is een van de eerste dingen die wij uitbesteedden. Deze mensen zijn opgeleid om jouw boekhouding op orde te krijgen. Je betaalt ze inderdaad wat geld, maar dat verdien je zo terug: boekhouders kennen het belastingsysteem en als je het geld dat je bespaart in geld uitdrukt, is het pure winst.

 

Nog veel meer uitbesteden!

Maar er zijn nog zo veel meer dingen die je uit kunt besteden. Dingen die makkelijk lijken, maar dat toch niet zijn. Copywriting, bijvoorbeeld. We begonnen heel enthousiast aan onze eigen teksten en blog. Helaas bleek het nog niet zo makkelijk. Onze huidige copywriter Ninarosa weet precies hoe ze van iets lelijks iets leuks kan maken. Geef haar wat anekdotes over netwerken en ze schrijft er een interessant en praktisch artikel van. En dat geldt ook voor onze designer, fotograaf, web developer en marketeer. Stuk voor stuk gespecialiseerde vakmensen die doen waar ze goed in zijn.

 

Wij zijn zelf ook een heel goed voorbeeld van specialisatie. Mensen besteden aan ons uit wat buiten hun specialisatie ligt. De restauranteigenaar wil niet elke dag twee uur zijn mailtjes weg zitten tikken, bandjes boeken voor het personeelsuitje of hotels bekijken voor een conferentie. Hij specialiseert zich in het managen van zijn restaurant. Wij doen de rest. Wil jij je ook kunnen specialiseren in waar je hart ligt en zo maximale efficiëntie behalen? Check dan eens onze abonnementen.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.