Een virtual of personal assistant aannemen? Hier let je op.
21389
post-template-default,single,single-post,postid-21389,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
Quatroo-assistent-aannemen2

Op welke dingen let je bij het aannemen van een assistent?

Je hebt besloten dat je een virtual of personal assistant wilt. Gewoon, om wat orde en structuur in je bedrijf te krijgen. Of om meer tijd over te houden voor de dingen waar je energie van krijgt. En nu? Hoe kies je een virtual assistant? Wij gingen bij onszelf na wat belangrijk is bij het kiezen van een assistent. Volg deze vier stappen en jij vindt de virtual of personal assistant die jouw bedrijf echt verder helpt.

 

Inventariseer: wat heb je nodig?

Maak een heerlijk kopje koffie voor jezelf, ga er eens goed voor zitten en vraag jezelf af: wat heb ik écht nodig? Waarvoor heb ik een assistent nodig? Wat kan ik beter uitbesteden? Brainstorm tot je vulpen leeg is en kort je lijstje dan in, tot het er vijf zijn. Bedenk dan eens hoe lang jij met deze taken bezig bent. Tot slot bedenk je hoe lang een virtual of personal assistant hiermee bezig zou zijn. Dan zal je realiseren dat een assistent inderdaad wat geld kost, maar dat het de investering waard is. Je hoeft alles immers maar één keer duidelijk uit te leggen, wat tijd van jouw kant kost. Daarna hoef jij steeds minder te doen en haal je meer en meer waarde uit je kersverse assistent.

 

Referenties: waar richt de assistent zich op?

Veelzijdigheid is een kenmerk van een virtual of personal assistant. Maar hij of zij heeft wel altijd een expertise. Onderzoek grondig waar een assistent zich op richt. Hij of zij geeft duidelijk aan op welke werkvlakken hij of zij zich uitleent; sluit dit aan op de punten waar jij behoefte aan hebt?

 

Skills: wat kan de virtual/ personal assistant?

Niet onbelangrijk: wat kan diegene? Welke relevante werkervaring heeft de virtual of personal assistant die jij op het oog hebt? Assistenten zijn veelzijdig en leergierig, maar kunnen niet in alles uitblinken. Het gaat erom dat de skills van de assistent relevant zijn. Als jij behoefte hebt aan iemand die jouw strategie opzet, heb je iemand met leiderschapskwaliteiten nodig. Heb je meer iemand die op de achtergrond orde op zaken stelt? Dan zijn communicatie, administratie skills en organisatietalent noodzakelijk. Zolang diegene maar duidelijk kan zeggen wat hij of zij kan en binnen welke tijd. Het belangrijkste is dus dat hij of zij kan definiëren welke problemen worden opgelost en dat dit aansluit bij wat jij hebt geïnventariseerd.

 

Gevoel: welk gevoel krijg je bij dit persoon?

Er komt zeker een stukje gevoel bij kijken. Jouw nieuwe assistent moet goed voelen. Volg je intuïtie. Iemand die op papier perfect lijkt, maar waarmee je geen klik hebt? Niet doen. Ga liever voor iemand die jou een goed en veilig gevoel geeft.

Wil je weten of wij een goede match zijn? You’re one message away! Stuur ons gerust een berichtje en we kijken met alle liefde of wij iets voor jou kunnen betekenen.

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.