Tijd is geld - hoe efficiënt is jouw time management?
21363
post-template-default,single,single-post,postid-21363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
quatroo-hoeveel-geld-geef

Hoeveel geld geef jij uit aan tijd?

Tijd is kostbaar in twee opzichten. Natuurlijk, time is money. Wie zijn of haar tijd efficiënter besteedt zal er financieel op vooruitgaan, daarvan ben ik overtuigd. Maar ook als je tijd niet per se in geld uitdrukt, zijn jouw uren kostbaar. Eenmaal voorbij krijg je ze niet meer terug, dus besteed jouw tijd goed!

 

De waarde van jouw tijd?

De waarde van tijd is natuurlijk voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat jij je uren besteedt zoals jij dat wilt en vooral niet aan dingen die je niet leuk vindt of waar je niet goed in bent. Je herkent dat vast wel, dat je bezig bent met een Excelbestandje dat niet lukt en voor je het weet ben je 3 uur verder. Jaren geleden vertelde iemand mij dat als je iets niet weet en het kost je langer dan 15 minuten om het uit te zoeken, dat je dan om hulp moet vragen. Of het nu een collega is of een externe partij, dat maakt niet uit. En mocht je het toch zelf willen doen, dan zijn Google en YouTube je beste vrienden.

 

Tijdwinst in cijfers

Je kunt zo makkelijk tijd en dus geld besparen. Reken het maar eens uit. Stel, je bent dus 3 uur aan het rommelen met dat Excelbestand en jouw uurtarief is bijvoorbeeld 100 euro. Dan ben je zo 300 euro verder, zonder resultaat. Als je om hulp had gevraagd, dan was je misschien in 10 minuten klaar geweest en had je de rest van de tijd aan nieuwe klanten kunnen besteden. Pure winst als je het mij vraagt!

Een ander voorbeeld: je maakt iedere keer jouw offerte of factuur in Word. Dat kost je steeds best wat tijd, met de risico’s op fouten en verspringingen – je kent het wel. Juist nu zou je ervoor kunnen kiezen om jouw tijd te investeren. Ja, je leest het goed, besteed er juist eens eenmalig meer tijd aan en ontwikkel een template. Vervolgens vergt het iedere keer maar één druk op de knop, en er komt een prachtige offerte uit rollen. Dat kost je eenmalig tijd maar bespaart je daarna zoveel!

 

Handige tools

Je hebt zoveel handige tools die je hierbij kunnen helpen, maar als je ernaar zoekt zie je door de bomen soms het bos niet meer. Dus ik geef ze je kado. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Trello, voor het digitaliseren van al je to-do’s en andere lijstjes? Superhandig, want ze hebben ook een app, dus ook onderweg kun je er direct even wat aan toevoegen. Juist onderweg schiet je toch altijd van alles te binnen. Of heb je wel eens gehoord van PandaDoc voor het automatiseren van je documenten? Ik kan het je aanraden; je investeert eenmalig in tijd en daarna scheelt het je weer een hoop. En helemaal handig, ze hebben zelfs een digitale ondertekeningstool! Zeg maar dag tegen uitprinten, ondertekenen en inscannen!

Heb je hulp nodig of zoek je een andere handige tool? Laat het me gerust weten als je eens een duwtje in de rug kan gebruiken of tips wil over het efficiënter indelen van je tijd!

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.