Ondernemerstip: tips en challenges voor een betere focus
Het belang van focus en vier tips: doe je mails in bulkjes, leg je telefoon weg, gebruik een organisatie-app & doe alleen waar je energie van krijgt.
21416
post-template-default,single,single-post,postid-21416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Focussen: twee easy tips en twee challenges

Groeien als ondernemer? Leer van andere ondernemers! Elke maand zitten we met z’n allen rond de tafel bij Quatroo en denken we hard na over een waardevolle ondernemerstip die we hebben gehoord of gelezen. Deze maand: focus. Met zó veel te doen en zó veel afleiding is focus tegenwoordig soms ver te zoeken. Waarom is focus belangrijk en hoe kun jij je focussen?

 

Het belang van focus

Als je focust breng je je aandacht naar een dieper niveau. Je concentreert je alleen op wat nu belangrijk is. Je checkt niet de laatste updates op Instagram, stuurt niet even een appje, gaat geen koffie halen en reageert niet op je telefoon. Wat een rust! Het resultaat? Je werkt is van veel betere kwaliteit, je verspilt geen tijd en je bent minder gestresst. Dat willen we toch allemaal? We geven je twee tips die je makkelijk toe kunt passen en twee die wat meer energie vereisen, maar die zeker de moeite waard zullen zijn!

 

Easy #1: Doe je mails in bulkjes

Laat je niet leiden door je inbox, dat vréét energie en tijd. Selecteer op onderwerp en werk zo de hele riedel weg. Herhaling leidt tot efficiëntie; als je veel soortgelijke mailtjes achter elkaar wegwerkt, gaat dat veel sneller dan wanneer je allerlei verschillende soorten mailtjes achter elkaar beantwoordt. Het wegwerken van je mails lijkt zo ook veel haalbaarder, want je deelt het op in kleinere stukjes.

 

Easy #2: Leg je telefoon buiten handbereik

Oké, misschien is deze tip voor sommigen niet zo easy. Maar weet dat social media een hele grote afleider is en dat het je focus niet ten goede komt. Ben je bang dat je een telefoontje van een klant misloopt? Jouw klanten betalen niet om 24/7 jouw onverdeelde aandacht te hebben. Het telefoontje haalt je uit je focus en dat is toch niet wat jouw klant zou willen als je voor hem of haar aan het werk bent?

 

Challenge #1: gebruik een organisatie-app

All right, je hebt je telefoon even weggelegd en je werkt je mailtjes nu veel efficiënter weg. Volgende stap: meer georganiseerd werken. Gebruik een organisatie-app om bij te houden wat je wanneer en voor wie moet doen. Zo vergeet je nooit meer iets en hoef je niet midden in je brainstormsessie naar je bureau te rennen omdat je een follow-up mailtje bent vergeten te sturen. Wij zijn zelf fan van Wunderlist, lees hier waarom Wunderlist de beste organisatie-app ooit is (vinden wij).

 

Challenge #2: Doe alleen waar je energie van krijgt

Ben jij meer gefocust als je werkt aan iets waar je passie ligt of als je iets moet doen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt? Het eerste, toch? Doe alleen waar je echt energie van krijgt en besteed de rest uit. Is even lastig en kost zeker wat tijd en geld, maar komt je focus zeker ten goede.

 

Wil je even wat orde in de chaos? Zijn mails in bulkjes verwerken niet meer mogelijk omdat het er al zo veel zijn? Of weet je niet waar je moet beginnen met uitbesteden? Help is here! Wij van Quatroo nemen graag alle taken van je over die je eigenlijk niet zou moeten hoeven doen (of die je niet wilt doen). We zorgen voor overzicht zodat jij je weer kunt focussen op jouw bedrijf. Dat is pas echt goed voor je focus! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Heb je een van onze tips toegepast of heb je zelf nog focus tips? We horen het maar al te graag van je! Laat je het even horen in de comments?

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.